-8°C
Mostar -3°C
Tuzla -5°C
Banja Luka -5°C
Bihać -6°C
Powered by Dark Sky

29.10.2020 / 13:30 KORONAVIRUS - Mitropolit crnogorsko primorski

Amfilohije otežano diše i ima bol u grudnom košu

Amfilohije otežano diše i ima bol u grudnom košu
Amfilohije / Vijesti.ba
Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija primijećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske. Ističu da nije priključen na respirator i koristi i dalje ...

... mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

“Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseioničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima”, navode oni.

Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

“Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izvještavati o svim promjenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane koronavirusom”, poručuju iz MCP.

Amfilohije je bio pozitivan na koronavirus, a potom je dobio upalu pluća. Tokom liječenja od korone Amfilohije je primao i lijek remdesivir, a o njemu 24 sata brine tim ljekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo