3°C
Mostar 6°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

29.10.2020 / 15:35 Fudbal - Sarajevo

Općina Centar dostavila FK Sarajevo prijedlog teksta Ugovora o zakupu stadiona

Općina Centar dostavila FK Sarajevo prijedlog teksta Ugovora o zakupu stadiona

Nakon što je ekspertni tim Općine Centar pripremio Prednacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase" – Koševo, a u skladu sa zaključcima Općinskog vijeća kojim se stadion dodjeljuje Fudbalskom klubu Sarajevo na period od 30 godina s mogućnošću produženja za narednih 15 godina, taj tekst je upućen Upravi FK Sarajevo na razmatranje.

S tim u vezi, Uprava FK Sarajevo je dostavila Općini veliki broj primjedbi i prijedloga. Veći broj prijedloga FK Sarajevo prihvatila je Komisija Općine Centar, te sačinila konačan tekst Ugovora i danas ga uputila Upravi FK Sarajevo, sa molbom da se hitno očituje u vezi sa predloženim tekstom, saopćeno je iz Općine Centar.

Ukoliko FK Sarajevo prihvati ponuđeni tekst, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić će zatražiti od rukovodstva Općinskog vijeća da zakaže hitnu, vanrednu sjednicu Općinskog vijeća za subotu, 31. oktobra, na kojoj bi se razmatrao predloženi tekst ugovora i o tome donijela odluka.

S obzirom da mandat vijećnika Općinskog vijeća Centar Sarajevo u skladu sa Izbornim zakonom BiH prestaje 1. novembra 2020. godine, ovo je posljednja mogućnost da Općinsko vijeće Centar u ovom sazivu donese i prihvati Ugovor o zakupu stadiona Koševo.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo