-7°C
Mostar -1°C
Tuzla -4°C
Banja Luka -2°C
Bihać -3°C
Powered by Dark Sky

11.11.2020 / 18:19 Ostali sportovi - Bh. atletičar

Amel Tuka posjetio Olimpijski muzej u Sarajevu

Amel Tuka posjetio Olimpijski muzej u Sarajevu
Foto: FENA
Najbolji atletičar u historiji Bosne i Hercegovine Amel Tuka posjetio je danas obnovljenu zgradu Olimpijskog muzeja u Sarajevu.

Tuka nije krio oduševljenje što u Muzeju ima priliku ponovo vidjeti eksponate sa Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine, koji podsjećaju na dane najveće slave glavnog grada BiH i olimpijske vrijednosti. Tuku su fascinirali i eksponati sa nedavno održanog Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

- Oduševljen sam jer je Olimpijski muzej obnovljen, što sija u ovakvom svjetlu i što ja kao sportista mogu vidjeti šta se dešavalo 1984. godine na Olimpijadi u Sarajevu. Kada vidim ove eksponate presretan sam i pun emocija, dodatnog adrenalina i motiva da ja kao sadašnji predstavnik Bosne i Hercegovine i olimpijac svojim rezultatom doprinesem mojoj BiH. Muzej je doista nešto posebno i poručio bih svim građanima i sportistima, ne samo BiH nego i regiona, da dođu  i posjete Olimpijski muzej, da vide tu ljepotu i da dožive taj poseban osjećaj - kazao je Tuka.

Zahvalio je Olimpijskom komitetu BiH na dugogodišnjem zalaganju za obnovu ove građevine koja je jedan od glavnih simbola historije Sarajeva i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz OKBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo