2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

13.11.2020 / 19:04 Tenis - London

Đoković: Bit će čudno bez publike, ali to ne mijenja moj cilj

Đoković: Bit će čudno bez publike, ali to ne mijenja moj cilj
Foto: Arhiv
Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, nada se tituli na završnom Mastersu sezone, koji će od 15. do 22. novembra biti održan u Londonu.

- Lijepo je vratiti se u London, nedostajalo mi je da dođem ovdje za Vimbldon. O2 Arena je bila jako uspješna dvorana za ovaj turnir u prethodnih 11 godina, imao sam mnogo uspjeha i teško mi je da odaberem jedan trenutak, bilo je uzbudljivih mečeva s Rodžerom, Rafom... Sada su okolnosti drugačije, nema publike, bit će čudno kada počnemo da igramo, ali na neki način smo se već i navikli jer smo pred praznim tribinama igrali već dosta turnira - rekao je Đoković.

- To malo umanjuje pritisak, ali to ne mijenja moj cilj, želim da pobijedim u svakom meču i da probam da dođem do titule. Želim trofej kao i svi drugi. Imam više vjere u sebe zbog uspjeha koje sam imao prethodnih godina ovde.

Đoković takmičenje počinje u ponedjeljak duelom s Dijegom Švarcmanom (Diego Shcwatzman), a u grupi s njim još su Danil Medvedev i Aleksandar Zverev (Alexander) .

- Dijego je čvrst s obje strane, jedan od najbržih igrača na ATP turu, veliki je takmičar. Prvi put igramo u dvorani, drugačiji su uslovi, on nikada nije igrao ovjde, ali zbog toga ne osjeća pritisak, rasterećen je jer nema imperativ pobjede. U sjajnoj je formi, ovo mu je vjerovatno najbolja sezona u životu i mnogo ga poštujem. Nadam se da mogu da počnem pobjedom - kaže Đoković i dodaje:

- Medvedev i Zverev su vjerovatno u najboljoj formi od svih u dvorani. Zverev je uzeo dva turnira u Kelnu i igrao je finale u Parizu, dok je Medvedev osvojio trofej u Parizu. Visoki su, imaju jak servis, čvrste bekhende i forhend im je oružje – obojica su kompletni igrači, imaju sličan stil igre. Moram da budem na maksimumu kako bih uspio da ih pobijedim.

Ove godine Olimpijske igre su otkazane, a Novak se nada da će biti održane sledećeg leta.

- Ne znam kakva je situacija sa virusom trenutno u Japanu, ali nigdje u svijetu nije dobro. Olimpijske igre bi trebalo da se dese krajem jula, još ima mnogo vremena do tada i nadam se da će se one održati i da će publici biti dozvoljen pristup jer je teško zamisliti Igre bez publike – ne samo tenis, već i druge sportove. Da, planiram da budem u Tokiju, radovao im se ove godine i radujem im se sledeće. Bit će u mom rasporedu za 2021 - dodao je Đoković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo