5°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

22.11.2020 / 22:41 Tenis - Prestižan turnir

Medvedev nakon preokreta savladao Thiema i osvojio Masters u Londonu

Medvedev nakon preokreta savladao Thiema i osvojio Masters u Londonu

Rus Danil Medvedev je u finalu završnog Mastersa sezone u Londonu savladao Austrijanca Dominica Thiema u sjajnom meču nakon preokreta rezultatom 4:6, 7:6 (2), 6:4.

Tako je Medvedev još jednom pokazao da je trenutno u daleko najboljoj formi od svih tenisera iz svjetskog vrha i postao “kralj Londona”, prestižnog turnira u kojem na kraju svake sezone učestvuje osam najboljih svjetskih tenisera.

U prvom setu je odmah pri vodstvu 1:0 Rus imao dvije break-lopte, koju nije iskoristio, dok je Thiem iskoristio svoju prvu šansu i onda bez većih problema priveo prvi set kraju.

U drugom setu je puno agresivniji na protivnikovom servisu bio Thiem, ali ovaj put nije tako dobro koristio brejk lopte. Imao je tri neiskorištene, a Medvedev jednu, ali na kraju slavi u tie-breaku i poravnava na 1:1 u setovima.

Od tada je momentum bio potuno na strani Medvedeva, koji je to iskoristio i do kraja bio dosta bolji od protivnika, te je treći set dobio as 6:4 i postao šampion Londona.

Inače, ovo mu je bila 10. pobjeda zaredom. Prije Londona je osvojio pariški Masters 1000.

Podsjećamo, Medvedev je ranije na turniru savladao i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Definitivno je bio nezaustavljiv za sve u finišu ove sezone.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo