0°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

23.11.2020 / 12:29 Muzika i Film - Herceg Novi

Vladi Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine

Vladi Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine
Foto: Vijesti.ba

Uprava policije Herceg Novi zabranila je pjevaču Vladi Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Georgieva.

Iz ove advokatske kancelarije podsjećaju da je MUP Crne Gore prvo usvojio njihovu žalbu, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu bio zabranjen ulazak, a onda je Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku ulazak zabranila na 10 godina.

U saopštenju se izražava uvjerenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, prenose beogradski mediji.

- U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvijek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima - navodi advokatska kancelarija.

Georgiev je krajem avgusta vraćen sa graničnog prelaza Sitnica u BiH zbog, kako je saopšteno tada iz crnogorske Uprave policije, zabrane ulaska u Crnu Goru.

- DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz! - napisao je tada Georgiev na Twitteru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo