11°C
Mostar 14°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

23.11.2020 / 15:30 Kultura - Mostar

Draženu Pavloviću nagrada žirija za najboljeg glumca na festivalu 'Zaplet 12'

Draženu Pavloviću nagrada žirija za najboljeg glumca na festivalu 'Zaplet 12'
Foto: HNK Mostar

Stručni žiri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 12" dodijelio je glumcu Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar Draženu Pavloviću nagradu za najboljeg glumca Festivala za ulogu u predstavi "Identitluk".

Žiri u sastavu Nataša Ivančević, Božana Bijelić i Petar Bilbija u svom je obrazloženju naveo kako je Pavlović suptilnim, minimalističkim i nenametljivim glumačkim sredstvima, predstavio lik malog, tragičnog čovjeka.

Inače, ovo je sedma nagrada kojom je "Identitluk", koprodukcijski projekt HNK-a Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara, nagrađen u vrlo kratkom vremenu od premijerne izvedbe, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Festival "Zaplet 12" organizira Gradsko pozorište Jazavac iz Banje Luke, a osim "Identitluka" na festivalu su u natjecateljskom programu odigrane i predstave "Prah" redatelja Miralema Zubčevića u produkciji Alteatra iz Sarajeva, "Nije čovjek ko ne umre" redatelja Marka Misirače u produkciji Pozorišta Prijedor, "Fine mrtve djevojke" redatelja Patrika Lazića u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta i "Kabare - koncert za žlicu i gitaru" u produkciji zagrebačkog Teatra EXIT.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo