6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

26.11.2020 / 23:18 Fudbal - Evropska liga

Roma pobjedom osigurala nokaut fazu, Džeko ušao s klupe

Roma pobjedom osigurala nokaut fazu, Džeko ušao s klupe

U terminu od 21 sat odigrano je preostalih 11 utakmica četvrtog kola Evropske lige, a nastupe je upisalo nekoliko bosanskohercegovačkih fudbalera.

Roma je pobijedila Cluj na gostovanju (0:2), a tako je rimski klub osigurao plasman u nokaut fazu takmičenja. Nakon što nije bilo pogodaka u prvom dijelu utakmice, Debeljuh je u 49. postigao autogol. U 67. minuti Veretout je iz penala pogodio za 0:2, što je bio konačan rezultat. Edin Džeko je ušao u igru u 64. minuti, kojem je ovo bila prva utakmica nakon oporavka od korona virusa. Na drugoj strani od početka meča igrao je Mateo Sušić.

Rapid je slavio kod Dundalka (1:3), a to ga je ostavilo u borbi za plasman dalje. Knasmullner i dva puta Kara bili su strijelci za austrijski klub, dok je počasni pogodak za domaće postigao Shields. Svih 90 minuta za Rapid odigrao je bh. veznjak Srđan Grahovac.

U grupi C pobjedama Slavija iz Praga i Leverkusen zakoračili su u nokaut fazu. Nici i Hapoelu ostaje samo matematička šansa, tačnije čudo ih može gurnuti u narednu fazu takmičenja. Njemački klub savladao je Hapoel sa 4:1, dok je Slavija ostvarila trijumf na gostovanju kod Nice (1:3).

Standard je pobijedio Lech (2:1) u posljednjim trenucima utakmice i zadržao minimalne šanse za plasman dalje. Ishak je pogodio za goste u 61. minuti, a Tapsoba za domaće u 63. i trećoj minuti sudijske nadoknade. Gojko Cimirot odigrao je svih 90 minuta za belgijski klub. U drugom susretu grupe D remizirali su i Ranges i Benfica (2:2), te su ova dva kluba ostala na korak od plasmana u nokaut fazu.

Napoli je autogolom Anastasija i pogotkom Lozana pobijedio Rijeku na San Paolu (2:0). Hrvatski klub nije imao na raspolaganju čak osam fudbalera zbog zaraze korona virusom, a od prve minute igrao je reprezentativac BiH Stjepan Lončar.

Tottenham je trijumfovao na svom terenu protiv Loudogoretsa (4:0), a utakmicu je obilježio spektakularan pogodak Winksa u 63. minuti za 3:0 kada je sa skoro centra pogodio rašlje. Dva gola postigao je Carlos Vinicius, a jedan Lucas Moura.

Grupa A:

CSKA Sofia – Young Boys 0:1

CFR Cluj – Roma

Grupa B:

Molde – Arsenal 0:3

Dundalk – Rapid 1:3

Grupa C:

Bayer Leverkusen – Hapoel 4:1

Nice – Slavia 1:3

Grupa D:

Rangers – Benfica 2:2

Standard – Lech 2:1

Grupa E:

Granada – Omonia 2:1

PSV – PAOK 3:2

Grupa F:

AZ – Real Sociedad 0:0

Napoli – Rijeka 2:0

Grupa G:

AEK – Zorya 0:3

Braga – Leicester 3:3

Grupa H:

Lille – Milan 1:1

Sparta – Celtic 4:1

Grupa I:

Maccabi – Villarreal 1:1

Qarabag – Sivasspor 2:3

Grupa J:

LASK – Antwerp 0:2

Tottenham – Ludogorets 4:0

Grupa K:

CSKA Moskva – Feyenoord 0:0

Wolfsberger – Dinamo 0:3

Grupa L:

Slovan Liberec – Hoffenheim 0:2

Gent – Crvena zvezda 0:2

 


(Vijesti.ba / SC)

 

Izdvajamo