10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

27.11.2020 / 13:24 KORONAVIRUS - U 47. godini života

Od posljedica korone preminuo osnivač Arsenal festa Mikica Zdravković

Od posljedica korone preminuo osnivač Arsenal festa Mikica Zdravković
Mikica Zdravković / Vijesti.ba
Osnivač i basista pank benda "Čovjek bez sluha" iz Kragujevca Mikica Zdravković preminuo je u 47. godini života poslije višednevne borbe sa posljedicama infekcije korona virusom, saopšteno je na zvaničnoj stranici Arsenal festa.

Popularni kragujevački muzičar bio je jedan od inicijatora osnivača tog muzičkog festivala u Kragujevcu.

Basista bendova "Čovjek bez sluha"’ i "Vesele osamdesete", dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac, muzički promoter i jedan od osnivača Arenal Festa, Mikica Zdravković je kao malo ko na ovim prostorima svojim djelovanjem oplemenio i zadužio muzičku scenu Srbije i regiona, navodi se u saopštenju.

"Zadužio nas je sve neizmjerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovjek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvijek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat…", dodaje se, prenosi nova.rs.

Kako kažu, Arsenal fest će naći način da dostojanstveno i trajno oda priznanje čovjeku bez koga, navode, ne bi ni bilo kragujevačkog festivala.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo