°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

27.11.2020 / 15:09 Fudbal - Pre,ijer liga

FK Sloboda dočekuje Zrinjski

FK Sloboda dočekuje Zrinjski
Foto:FK Sloboda

Nogometaši tuzlanske Slobode u 16. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Gradskom stadionu Tušanj dočekuje ekipu HŠK Zrinjski.

Šef Stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorc, u izjavi za službenu stranicu FK Sloboda, smatra da će duel s mostarskim prvoligašem biti jedan od derbija kola. 

- Ekipa Zrinjskog je godinama u vrhu bh. nogometa što pokazuju i njihovi rezultati. Oni su sada ušli u jednu seriju od četiri utakmice bez poraza i mislim da će sigurno sutra biti veoma teška utakmica. Međutim, prošlo kolo protiv Željezničara pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sigurno nas očekuje jedan veoma težak teren, ali mi ćemo se prilagoditi tome. Nadam se da ćemo što bolje ući u utakmicu i što bolje završiti utakmicu - izjavio je Crnogorac 

Golman prvog tima Tuzlaka Adnan Golubović naglasio je da je ekipa ove sedmice dobro trenirala i pripremala se za predstojeći susret. 

-  Zrinjski je jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi. Radili smo dobro, znamo da su oni među top tri ekipe u prvenstvu, tako da očekujem jednu čvrstu utakmicu i naravno naš pozitivan ishod - kazao je Golibović, saopćeno je iz FK Sloboda. 

Utakmica Sloboda - Zrinjski  igra se u subotu, 28. novembara, od 13 sati.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo