8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

27.11.2020 / 15:16 Ostali sportovi - Zagreb

Sjajni rezultati taekwondo klubova iz Kantona Sarajevo na 8. klupskom EP-u

Sjajni rezultati taekwondo klubova iz Kantona Sarajevo na 8. klupskom EP-u

Taekwondo klubovi iz Kantona Sarajevo ostvarili su odlične uspjehe na 8. evropskom klupskom prvenstvu, održanom od 21. do 25. novembra u Zagrebu, na kojem je učestvovalo više od 800 takmičara iz 118 klubova i 42 zemlje.

Klubove iz Kantona Sarajevo su predstavljali "Novi Grad", "Sarajevo", "Mladost" i "Željezničar".

"Novi Grad" Sarajevo je osvojio dva pehara. Seniori U21 ekipno osvojili su prvo mjesto, a u ukupnom plasmanu drugo mjesto.

Članovi "Novog Grada" koji su osvojili zlatne medalje su Emir Kaljanac - 63 kg, Nedžad Husić U21 - 68 kg, Jusuf Ali Rašidagić - 80 kg, Katarina Kraišnik - 53 kg, Džejla Makaš - 49 kg,

Srebrene medalje odnijeli su Sadmir Habibović - 63 kg u U21 i seniorskoj kategoriji, te Timur Subašić - 74 kg.

Iz ekipe "Mladost" zlatnu medalju je osvojio Erol Nući - 87 kg, a Dora Marušić - 73 kg je osvojila srebro.

iz ekipe "Sarajevo" Ada Avdagić - 42kg je osvojila zlato u juniorskoj konkurenciji, dok je Ira Grgić k+ 59 kg odnijela bronzu u kadetkoj kategoriji.

Tim povodom Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo upriličilo je danas prijem za uspješne bh. taekwondoiste. 

- Taekwondo sport u Kantonu Sarajevo je u stalnom progresu i porastu što je zasigurno rezultat odgovornog i predanog rada trenera i klubova. Rezultati koji su postignuti su obaveza da kao društvo ulažemo više u sportove koji su u stalnom usponu, kako rezultatski tako i masovnošću - saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Ministarstvo će, u skladu sa postojećim pravilnikom, provjeriti mogućnosti promjene statusa perspektivnih sportista, kako bi i ove uspješne sportiste nagradili, jer su dostojno predstavljali Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo