9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

27.11.2020 / 15:26 Fudbal - Premijer liga BiH

Željezničar slavio u gostima kod Mladosti

Željezničar slavio u gostima kod Mladosti

Fudbaleri Željezničara ostvarili su vrlo važnu i ubjedljivu pobjedu na gostovanju Mladosti u Doboju kod Kaknja rezultatom 4:0.

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Mladost je dočekala Željezničar, a na samom otvaranju duela magla je predstavljala problem igračima oba tima. Ipak, kako je susret odmicao, situacija je bila sve bolja.

Za goste je prvi zaprijetio Luka Juričić, čiji je udarac izblokiran, dok je na strani domaćeg tima Enes Alić namučio Filipa Erića iz slobodnog udarca.

Ipak, u 26. minuti Juričić je uradio ono što nije uspio u 13. minuti. Stameni napadač je pogodio nakon velike gužve u petercu kada se odlično snašao i bez problema proveo loptu u mrežu.

Plavi su nedugo zatim imali dobru priliku preko Petra Boje koji šutira pored gola nakon odlične akcije. Alić, koji je bio najzapaženiji igrač domaćeg tima u prvom dijelu, šutirao je u 40. minuti ponovo iz slobodnog udarca, ali je opet Erić bio odličan.

Posljednju šansu vidjeli smo u 45. minuti za Plave, a Ermin Zec je udarcem glavom nakon kornera pogodio prečku. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

Prve minute nastavka pripadaju Mladosti. Anes Vazda, koji je ušao na teren početkom nastavka, sa distance je zaprijetio u 50. minuti, ali je Erić fantastično odbranio.

Željezničar je pitanje pobjednika riješio u 59. minuti. Sa distance je odlično šutirao Haris Hajdarević i pogodio je prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Ermin Zec i postavio je rezultat na 0:2.

U 65. minuti ponovo je odlično prijetio Juričić, ali je njegov udarac glavom krajnjim naporom odbranio golman Bukvić. Petar Bojo je u 80. minuti ponovo imao veliku priliku, ali je šutirao neposredno pored gola. Ipak, Plavi su dvije minute kasnije postigli i taj treći pogodak, a strijelac je bio Semir Štilić koji je nekako ugurao loptu preko gol linije nakon udarca glavom Juričića.

Do kraja su gosti postigli još jedan gol. Štilić je fenomenalno asistirao preko odbrane domaćih za Veselinovića koji matira Bukvića za 0:4, tako da je Željezničar upisao vrlo važna tri boda čime su Plavi, makar privremeno, smanjili zaostatak za Sarajevom na četiri boda.

Mladost DK – Željezničar 0:4 (Juričić 26’, E. Zec 59’, Štilić 82’, Veselinović 89’).

Stadion: Gradski stadion Doboj-Kakanj. Gledalaca: /. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Dedić, Begić, Šišić (Mladost DK), Kosorić, Hajdarević (Željezničar).

FK MLADOST: Bukvić, Nikolić, Žulj, Lalić (od 46’ Vazda), Alić, Mahmić, Hiroš, Dedić, Šišić, Begić (od 88’ Veladžić) i Kovač (od 73’ Mašić).

ŽELJEZNIČAR: Erić, Kosorić, Ikić, Blažević, Miličević, Hajdarević, Mujezinović (od 85’ Subašić), Alispahić (od 70’ Veselinović), Bojo, Zec (od 70’ Štilić) i Juričić (od 85’ Hajrić).



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo