3°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

27.11.2020 / 18:36 Obrazovanje - "Owlypia Globals"

Tim Prve bošnjačke gimnazije osvojio prvo mjesto na Olimpijadi znanja

Tim Prve bošnjačke gimnazije osvojio prvo mjesto na Olimpijadi znanja
Foto: FENA
Tim Prve bošnjačke gimnazije osvojio je prvo mjesto na  Međunarodnoj olimpijadi znanja "Owlypia Globals" koju je organizirao Univerzitet u Cambridgeu.

Na ovom međunarodnom izazovu učestvovalo je 57 timova iz cijelog svijeta, a moto ovogodišnje olimpijade je bio "Leadership, inspire change".

U timu Prve bošnjačke gimnazije bili su Faruk Softić, Amna Fejzić i Haris Junuzović.

Svi učenisnici prethodno su prošli pojedinačne kvalifikacije tako što su osvojili gold, silver ili bronze certificate na Owlypia online kvizu znanja koji je održan 8. augusta 2020., a brojio je oko 1000 učesnika iz cijeloga svijeta.

Owlypia Globals je trajala od 22. do 24. augusta i sadržavala je pet izazova (challengea): Pen-Down challenge: grupno pisanje eseja na zadanu temu, Impromptu challenge: takmičenje u govorništvu bez prethodnog spremanja, Speech-Craft challenge: grupno debatiranje, 3 na 3, Knowledge challenge: individualni kviz u opštem znanju iz date grupe predmeta, te o znanju iz prethodno proučenih materijala te Team Spirit challenge: individualni kviz u znanju iz niza knjiga, članaka, TED talks, filmova i individualnog istraživanja.

Mentori tima prve bošnjačke gimnazije bili su profesorice Azamela Nezović i Azra Begić-Tabaković.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo