-6°C
Mostar 1°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -1°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

30.11.2020 / 09:25 BiH - Premijera u Sarajevu

Film 'Sa druge strane medalje', počast djeci preminuloj od raka

Film 'Sa druge strane medalje', počast djeci preminuloj od raka
Foto: FENA

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka upriličilo je za vikend u Sarajevu premijerno prikazivanje filma nazvanog "Sa druge strane medalje", režiserke Aide Kauković.

Dvije noći zaredom (28. i 29. novembra) u kino sali Općine Novi Grad priliku da pogleda film imalo je 60 ljudi, jer se poštovao dozvoljeni broj osoba koje mogu boraviti u zatvorenom prostoru po epidemiološkim mjerama.

- Čuli smo 60 uzdaha, isto toliko suza i poslije projekcije mogli su se osjetiti razumijevanje i empatija u zraku. Pogođena, osviještena i obogaćena publika dala je najvišu ocjenu za film. Raduju nas dobar feedback na ovako bitne projekte, jer je upravo to cilj. Da pričamo o najtežim temama, jer tugujući roditelji imaju potrebu da pričaju, a to je još tabu tema. Imaju potrebu da se njihova djeca spominju i da ne budu zaboravljena. Upravo je ovaj film i svojevrstan tribute svim malih i velikim herojima koji su nas prerano napustili, nakon teške i mukotrpne borbe. Film je tribute svim roditeljima, koji su ostali iza njih – navode iz Udruženja.

Kako se naglašava, namjera je probuditi svijest bh. društva o potrebama i željama tugujućih roditelja kao i odati počast djeci koja su preminula od posljedica raka, a film "Sa druge strane medalje" je nastao na inicijativu majke Tanje Kisić i režiserke Aide Kauković uz podršku Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo