-6°C
Mostar 0°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -1°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

30.11.2020 / 09:54 Svijet - Novoizabrani predsjednik SAD-a

Biden u komunikacijski tim imenovao sve žene

Biden u komunikacijski tim imenovao sve žene
Foto: AP

Izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden u ključnom osoblju svoje kampanje povjerio je vodstvo ženskom komunikacijskom timu.

Jen Psaki, bivšu glasnogovornicu iz vremena Baracka Obame, Biden je imenovao predstavnicom za medije Bijele kuće, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield direktoricom komunikacija, prenosi Hina pisanje Reutersa.

Jen Psaki (41) obnašala je više funkcija, a između ostalog je bila direktorica komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Baraka Obame i Joea Bidena.

Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a Elizabeth Alexander, bivša predstavnica za medije za vrijeme Bidenovog potpredsjedničkog mandata, bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

Najraznolikiji tim u historiji


"Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Te kvalificirane i iskusne komunikatorice donose različite perspektive u svom radu, a zajednički su posvećene boljoj izgradnji ove zemlje", rekao je Biden te dodao da će to biti prvi put u historiji da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama.

Više savjetnice iz kampanje, Karine Jean Pierre i Ashley Etienne, dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Psaki je na Twitteru napisala da je komunikacijski tim "najraznolikiji tim u historiji, a također je to i šest mama male djece"

I u komunikacijskom timu Donalda Trumpa također je bilo nekoliko žena, uključujući predstavnicu za medije Kayleigh McEnany i direktoricu komunikacija Bijele kuće Alyssu Farah.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo