15°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

30.11.2020 / 10:18 Politika - Kandidat SDA

Haris Zahiragić položio zakletvu kao novi zastupnik u Skupštini KS

Haris Zahiragić položio zakletvu kao novi zastupnik u Skupštini KS
Foto: FENA

Haris Zahiragić (SDA) je i zvanično novi zastupnik u Skupštini KS nakon što je danas pred predsjedavajućim Skupštine KS Mirzom Čelikom položio zakletvu.

On je ranije kazao kako politička odgovornost za nered nije ustanovljena kao pravilo.

“Komunalne usluge, a posebno javni gradski prijevoz ispod nivoa su dostojanstva građana. Svake sedmice ću kao zastupnik odrediti jedan dan u kojem ću primati sve građane, a svaki dan ću se truditi biti na terenu. Pozivam sve građane Kantona Sarajevo, kako one koji me podržavaju i koji su glasali za mene, tako i one koji me ne podržavaju ili se sa mnom ne slažu bilo radi političkih ili ideoloških razloga, da mi se bez ikakvog ustručavanja obrate putem službenog e-maila ili putem protokola SKS sa svim svojim prijedlozima, sugestijama i problemima. Dat ću sve od sebe da budem glas svih građana Kantona Sarajevo - bez izuzetka”, kazao je Zahiragić.


Kako je navedeno na sjednici CIK-a ranije, nakon što je Senadu Hasanspahiću ponuđen mandat on je dostavio izjavu kojom odbija isti. Umjesto njega, po pravilu, mandati slijedi narednom kvalifikovanom kandidatu SDA sa liste Harisu Zahiragiću.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo