-6°C
Mostar 0°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -1°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

30.11.2020 / 12:59 Politika - Susret Čovića i biskupa Palića

U Mostar vratiti demokraciju na dobrobit svih njegovih građana

U Mostar vratiti demokraciju na dobrobit svih njegovih građana
Foto: HDZBIH

U biskupskom ordinarijatu u Mostaru danas su se susreli predsjednik HDZ-a BiH i HNS- a Dragan Čović i mostarsko – duvanjski biskup, msgr. Petar Palić, apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanske biskupije.

Današnji susret poslužio je kao prilika da predsjednik Čović i biskup Palić razgovaraju o nizu tema, poput izazova epidemije korona virusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije.

Danas je i početak adventa koji za katolike u Bosni i Hercegovini ima posebno značenje i početak božićnog slavlja koji će ove godine zbog svih okolnosti morati biti prilagođen. Biskup Palić predstavio je i aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra te preostalim fazama završetka ovog važnog projekta te drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju. Također, predsjednik Čović i biskup msgr. Palić razgovarali su i o izbornim procesima i aktivnostima koji slijede u gradu Mostaru, gdje se konačno nakon 12 godina, vraća demokratsko pravo građanima Mostara.

I predsjednik Čović i biskup Palić složili su se kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji. Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja, saopćio je HDZ BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo