4°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

04.12.2020 / 14:39 BiH - Sarajevo

Novalić s komandantom NATO Štaba: Neupitna podrška

Novalić s komandantom NATO Štaba: Neupitna podrška
Foto: FENA
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas svečanoj primopredaji dužnosti između dosadašnjeg komandanta NATO Štaba u Sarajevu, brigadnog generala Američke vojske Vilijama Edvardsa, ...

... i novog komandanta brigadnog generala Američke vojske, Erika Folkestada.

Tim povodom premijer Novalić je izjavio da NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao i da je neupitna podrška koju BiH ima od NATO-a.

- NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao što je rekao brigadni general Edvards. Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a i posebno cijenimo opredjeljenje Saveznika za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine. Podsjećam da mi imamo jasno zacrtan put prema NATO-u i uvjeren sam da će naša zemlja uskoro postati i članica. Iskazao bih zahvalnost dosadašnjem komandantu na podršci i svemu onome što su NATO Misije dosad uradile, posebno bih se zahvalio na podršci koju smo imali u realizaciji ciljeva zacrtanih u Programu reformi naše države, a što je okvir za kontinuranu saradnju između NATO-a i Bosne i Hercegovine u okviru koga svoj doprinos ima i Federacija BiH. Poželio bih dobrodošlicu i sretan rad novom komandantu i uvjeren sam da će i on raditi na tome da Bosna i Hercegovina ide velikim koracima ka članstvu u NATO-u - kazao je Novalić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo