4°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

04.12.2020 / 19:38 BiH - Vasvija Vidović

Ne postoje dokazi koji potvrđuju navode optužnice protiv Novalića

Ne postoje dokazi koji potvrđuju navode optužnice protiv Novalića
Foto: Vijesti.ba

Tužiteljstvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera FBIH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne civilne zaštite, Fikreta Hodžića, direktora “ Srebrene maline”, i Jelke Miličević, zamjenice premijera Federacije.

- Optužnicu još nisam vidjela, osim dijela koji navode mediji, zato ne bih špekulisala. Ali, istine radi, moram reći da u svojoj karijeri nisam imala čistiji slučaj. Već šest mjeseci s kolegama, istražiteljima, uključujući i međunarodne eksperte, prikupljamo i provjeravamo dokaze, provodeći našu istragu. Ne postoje dokazi koji potvrđuju navode optužice za premijera, a apsolutno ne postoje dokazi za pranje para i primanje dara, izjavila je za Fenu Vasvija Vidović, glavni advokat tima odbrane Fadila Novalića, u kome su još Nikica Gržić, Muhidin Kapo i Nina Karačić.

-Imajući u vidu da smo proteklih šest mjeseci bili svjedoci medijske harange, koju bih nazvala suđenjem prije suđenja, želim da naglasim da iskreno vjerujem da će Sud Bosne i Hercegovine predmetu pristupiti maksimalno profesionalno i da će pažljivo razmotriti koliko i kakvih dokaza Tužiteljstvo BiH zaista nudi protiv premijera, kazala je Vidović.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo