0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

14.12.2020 / 10:47 Obrazovanje - "TIMSS 2019"

Sutra počinje online konferencija o unapređenju obrazovanja u BiH

Sutra počinje online konferencija o unapređenju obrazovanja u BiH
Foto: Fena / Vijesti.ba
Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH organizira stručnu online konferenciju "TIMSS 2019 – Nova prilika za bolje obrazovanje u Bosni i Hercegovini".

Konferencija će biti održana 15. decembra, u terminu od 11 do 13:30 sati, a cilj je približiti načine na koje se rezultati i preporuke međunarodnih istraživanja mogu koristiti za unapređenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Tijekom konferencije bit će predstavljena i sveobuhvatna analiza prikupljenih TIMSS 2019 podataka koja će omogućiti detaljan uvid u rezultate i preporuke ovoga istraživanja, kao i u praktičan način njihove primjene, najavili su organizatori.

TIMSS 2019 rezultati, koje je Agencija predstavila javnosti 8. decembra 2020., potvrdili su sve ono na što nam je ukazala PISA 2018 – našoj djeci, u odnosu na njihove vršnjake diljem svijeta, nisu pružene iste mogućnosti za ostvarenje punih potencijala.

Nakon više od 20 godina kontinuiranog rada na promjenama u obrazovanju, učinci dosadašnjih napora za unapređenje kvalitete i dalje su nevidljivi.

Što i kako dalje – samo su neka od pitanja kojima će se baviti sudionici stručne konferencije, priopćili su organizatori.

Uvodni panel možete pratiti online putem Facebook stranice "Obrazovanje za novo vrijeme".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo