0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

17.12.2020 / 08:46 Obrazovanje - Danas svečano

Univerzitet u Sarajevu promovira 64 doktora nauka i umjetnosti

Univerzitet u Sarajevu promovira 64 doktora nauka i umjetnosti
Foto: Vijesti.ba

Promocija doktora nauka i umjetnosti Univerziteta u Sarajevu bit će upriličena danas, u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu, uz poštivanje svih važećih mjera epidemiološke zaštite.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori Univerziteta i dekani fakulteta promovirat će 64 kandidata na čast doktora nauka i umjetnosti.

- Izazovi na kraju druge dekade 21. stoljeća su bili ogromni za čitavo čovječanstvo. Još jednom se pokazalo da su nauka i znanje kao i naučnoistraživački rad presudni u kreiranju i opstanku života i civilizacijskih vrijednosti koje baštinimo - naglašava rektor Škrijelj.

Stremeći ka društvu znanja, Univerzitet u Sarajevu će promovirati: po sedam kandidata na čast doktora farmaceutskih i islamskih nauka, po šest kandidata na čast tehničkih i ekonomskih nauka, po pet kandidata na čast političkih i medicinskih nauka, po tri kandidata na čast doktora odgojnih, poljoprivrednih i matematičkih nauka, po dva kandidata na čast historijskih, lingvističkih, pravnih, geografskih i veterinarskih nauka, te po kandidat na čast doktora komunikoloških, kriminalističkih, sigurnosnih, kriminoloških, upravnih, društvenih, muzičkih, hemijskih i bioloških nauka, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo