6°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

30.12.2020 / 16:28 Politika - 'Ne pada joj na pamet'

Boška Ćavar (NS): Neću podržati gradonačelnika iz 'Koalicije za Mostar'

Boška Ćavar (NS): Neću podržati gradonačelnika iz 'Koalicije za Mostar'
HDZ može biti zadovoljan

Boška Ćavar osvojila je mandat na izbornom području Jugozapad, gdje je nastupila kao članica Bh. bloka (Naša stranka i SDP). 

Iako još nisu zvanično počeli pregovori o izboru budućeg gradonačelnika, Boška Ćavar se već izjasnila: rezolutno je ustvrdila da neće glasati za kandidata "Koalicije za Mostar".

Na pitanje da prokomentira izjavu Bakira Izetbegovića koji je kazao da dva probosanska bloka u Mostaru imaju 18 ruku, Boška Ćavar je rekla da je to račun bez krčmara.


“To su samo trikovi. Pa ta 18. ruka bila bi moja ruka. Ne pada mi na pamet da ulazim u takve priče”, kaže buduća vijećnica Bh. bloka Boška Ćavar, koja je pojedinačno osvojila najviše glasova na Jugozapadu unutar svoje koalicije.

Vijećnica Ćavar nije se izjasnila bi li, eventualno, podržala potencijalnu kandidatkinju Bh. bloka za gradonačelnicu Mostara Irmu Baraliju u slučaju da dva probosanska bloka izađu s takvim prijedlogom. Također, nije jasno je li Boška Ćavar ovaj rezolutni stav iznijela u svoje ili u ime partije, odnosno koalicije čije će interese zastupati u Gradskom vijeću Mostara.




(Vijesti.ba / SB)

Izdvajamo