8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

12.01.2021 / 12:27 Politika - Objavljeni dokazi

Šotrić: Časno je trenutno biti pokraden u Mostaru

Brojne su reakcije nakon što su u javnost dospjeli dokazi o krađi glasova na lokalnim izborima u Mostaru sa nekoliko birališta.

U fokusu je krađa preferencijalnih glasova u korist pojedinih kandidata unutar lista. Naime, već je sada vidljivo da je pojedinim kandidatima unutar lista na brojanju, na samo osam biračkih mjesta, dopisano između 600 i hiljadu glasova glasova.

S druge strane, nekim kandidatima glasovi su oduzimani, odnosno pokradeni. Desilo se to i nestranačkom kandidatu “Koalicije za Mostar“ Sergeju Šotriću.

On se o svemu oglasio na društvenim mrežama.

- Juče su razni mediji objavili neke detalje brutalne krađe mostarskih lokalnih izbora, navodeći i interesantan podatak, da nekim kandidatima nisu dodavani (nelegalni) glasovi, nego da su im glasovi čak i oduzimani. Samo u ova dva primjera se vidi, da su neki imali izraženi strah od mog prolaska u Gradsko Vijeće. Ne samo da su krali i dodavali glasove za sebe i za kandidate, koji su izgleda njima odani, nego su (za svaki slučaj) napr. meni oduzimali legalne glasove građana Mostara (samo u ova dva primjera preko 20 glasova), napisao je Šotrić i dodao:

- Časno je trenutno biti pokraden u Mostaru i ne biti kandidat za Gradsko Vijeće grada Mostara, kojem su glasovi nelegalnim/kriminalnim metodama dodavane.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo