2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

12.01.2021 / 15:13 Politika - Dom naroda

Bosić: Bitne teme za život građana nisu na dnevnom redu

Bosić: Bitne teme za život građana nisu na dnevnom redu
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) rekao je da je današnja sjednica Doma naroda "prava slika vlasti i političkih odnosa u BiH", naglašavajući da na dnevnom redu nije bila nijedna značajna tema za život građana BiH, te da je...

...glavna tačka bila rasprava o finansijskih izvještajima institucija za 2019. godinu. 

- Teme tipa pandemije koronavirusa, migrantske krize ili ono od čega ljudi žive nisu zanimljive za sadašnju vlast i evidentno je da se javnost naučila na to i da ne očekuje rješavanje problema. Ovakvu situaciju ćemo imati naredne dvije godine što potvrđuje glasanje o povjerenju Vijeću ministara na jučerašnjem predstavničkom domu - izjavio je Bosić. 

Dodaje da u situaciji kada u BiH imamo najveću smrtnost u regionu od virusa covid-19 i kada nije poznato kada će vakcine doći u BiH, vlast ne raspravlja o tim životnim temama i ne želi da se s tim uhvati u koštac, kao ni s mnogobrojnim problemima kao što su ekonomska situacija u zemlji ili pitanje migranata. 

- To je posljedica sprege između kriminala i korumpiranih političara, a primjer za to je kupovina zgrade Uprave za indirektno oporezivanje od 100 miliona maraka u situaciji kada su potrebe za finansijama prisutne na svim stranama - zaključio je Bosić.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo