0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

12.01.2021 / 16:50 Ostali sportovi - Nakon operacije

Maidu Redžiću skinuti konci, slijedi oporavak operisanog koljena

Maidu Redžiću skinuti konci, slijedi oporavak operisanog koljena
Foto: FENA - Vijesti.ba

Dvije sedmice nakon operacije prednjeg križnog ligamenta desnog koljena, mladi zenički atletičar i bosanskohercegovački reprezentativac u skoku uvis Maid Redžić (21 godina) dobio je dozvolu ljekara da počne raditi fizikalne vježbe.

-Jučer sam bio na kontroli u Sarajevu, a ljekari koji su me operirali bili su izuzetno zadovoljni. Izvadili su mi konce te dozvolili da počnem raditi lakše vježbe. Narednih mjesec i po dana radit ću lakše vježbe, ali dva puta dnevno, a nakon toga i vježbe s većim opterećenjem - kaže Redžić.

Ističe da će prvi dio postoperativnog oporavka raditi sa zeničkim fizioterapeutima Albinom Mašićem i Jasminom Sivrom. Drugi će dio, najavljuje, raditi sa sarajevskim stručnjakom Adnanom Maljevićem.

-Operacija je uspjela i sada je sve na meni - da se uspješno oporavim i budem spreman za narednu sezonu. Ova je, sigurno, kompletna izgubljena, ali uvjeren sam da će i postoperativni oporavak, kao i sama operacija, biti uspješan te da ću se vratiti jači i bolji - uvjeren je Redžić.

Redžićev lični rekord na otvorenom, koji je ostvario u ljeto 2019. godine, iznosi 220 cm, što ga svrstava u najtalentiranije visaše regiona te jednog od najperspektivnijih bh. atletičara uopće.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo