°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

13.01.2021 / 17:09 Crna hronika - Objavljena fotografija

Dvostruko ubistvo u Zenici: Potraga za Turčinom Džanerom Tajlanom

Dvostruko ubistvo u Zenici: Potraga za Turčinom Džanerom Tajlanom
Foto: Zenicablog
Traži se pomoć građana u pronalasku izvršioca krivičnog djela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo je fotografiju i identitet osobe koja se dovodi u vezu s ubistvom dvojice trgovaca devizama u Zenici.

"Danas, oko 09,30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, od strane nepoznatog lica, upotrebom hladnog oružja, nanesene su povrede licu O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koje je od posljedica zadobijenih povreda i preminulo na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Odmah nakon što je dežurna služba Policijske stanice Centar obaviještena o navedenom događaju, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, koja je pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i izvršila uviđaj.

Paralelno sa uviđajnim radnjama, poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode lica koje je nanijelo smrtonosne povrede licu O.R., i koje se nakon izvršenja ovog krivičnog djela dalo u bjekstvo.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH, počinjenog na štetu lica O.R., može dovesti lice Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedenog lica, sa ciljem pronalaska istog.

U vezi sa tim, dostavljamo fotografiju osumnjičenog lica, uz apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u navednoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem. U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen.

Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog lica, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine", saopćio je Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo