4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

13.01.2021 / 19:40 Rukomet - Mirko Alilović

Hercegovina je bazen iz kojeg Hrvatska dobija nešto dobro

Hercegovina je bazen iz kojeg Hrvatska dobija nešto dobro

Nekadašnji golman rukometne reprezentacije Hrvatske, Mirko Alilović, govorio je o sportistima iz Bosne i Hercegovine koji igraju za susjednu zemlju.

Alilović, koji je karijeru počeo kao reprezentativni golman BiH, pošto je rođen u Ljubuškom, odlučio je promijeniti odluku i zaigrati za Hrvatsku

Nekadašnji golman Izviđača je u razgovoru za Gol.hr govorio o igranju sportista iz BiH za Hrvatsku i poručio kako je to ‘bazen’ iz kojeg ova zemlja uvijek može dobiti nešto kvalitetno.

”Ljudi u Hercegovini teže Hrvatskoj, oni su Hrvati, mi se smatramo Hrvatima. Kada igra Hrvatska isto se navija u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Istri i Hercegovini. Jako puno hrvatskih sportaša ima korijene iz Hercegovine. Bojan Bogdanović je NBA zvijezda iz Mostara. Karačić i Marić su iz Mostara, ja sam iz Ljubuškog, Marin Čilić je iz Međugorja. Luka Modrić je stekao afirmaciju u Zrinjskom i nakon toga otišao u Dinamo. To je jedam bazen iz kojeg Hrvatska uvijek dobije nešto dobro za svoju promociju i sport. Dovoljno je samo reći da je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu, bilo gdje da ga spomeneš svi znaju tko je Modrić, ne treba nam nikakva druga reklama, plakat, ništa nam ne treba”, poručio je Mirko Alilović.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo