0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

13.01.2021 / 21:52 Košarka - Prvenstvo BiH

Široki na svom terenu bez problema sa Leotarom, Sloboda trijumfovala u Čapljini

Široki na svom terenu bez problema sa Leotarom, Sloboda trijumfovala u Čapljini

Odigrane su večeras dvije utakmice Prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci, a na svom terenu Široki je pobijedio Leotar rezultatom 101:78, dok je Sloboda na gostovanju slavila protiv Čapljine sa 82:91.

Široki je na svom parketu pobijedio Leotar (101:78). Tim iz Trebinja uspio je doći do prednosti, nakon početnog vodstva domaćih, koju su zadržali do kraja prve dionice. U drugom periodu Široki je ponovo došao do prednosti, koja je u nastavku samo rasla, a na kraju treće četvrtine iznosila je i 28 poena.

Davis je bio najefikasniji na utakmici sa 24 poena uz po tri skoka i asistencije, dok ga je Drežnjak pratio sa 18 poena, šest skokova i tri asistencije. Kod Leotara najraspoloženiji bio je Đurasović sa 19 poena, četiri skoka i asistencijom, a Mijović je dodao 15 poena, pet skokova i tri asistencije.

Sloboda je slavila na gostovanju kod Čapljine (82:91). Tuzlaci su napravili seriju od 10:0 na otvaranju utakmice, a do kraja prvog dijela domaći su uspjeli preuzeti prednost (47:44). U drugom dijelu trećeg perioda Sloboda je ponovo došla u prednost i nije ju ispuštala do kraja utakmice.

Mustapić je vodio Slobodu do trijumfa sa 23 poena, pet skokova i devet asistencija, a odličan je bio i Durmo sa double-double učinkom – 16 poena i 13 skokova. Kod Čapljine 23 poena je ubacio Sudžum, a četiri manje dodao je Jugović.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo