1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

13.01.2021 / 22:06 Košarka - Euroliga

CSKA i Panathinaikos nisu imali problema, Bayern izbjegao veliku dramu i slavio protiv Zenita

CSKA i Panathinaikos nisu imali problema, Bayern izbjegao veliku dramu i slavio protiv Zenita

Odigrane su večeras tri utakmice 19. kola košarkaške Eurolige, a nije bilo iznenađujućih rezultata.

CSKA iz Moskve opravdao je ulogu velikog favorita protiv Žalgirisa i slavio rezultatom 83:73. Ruski klub otvorio je utakmicu serijom od 8:0, a do kraja nisu ispuštali prednost. Najviše su imali +17 na početku treće dionice.

James je predvodio domaće do trijumfa sa 21 poenom, tri skoka i pet asistencija, dok je Shengelia dodao 18 poena, sedam skokova i asistenciju. Dobar je bio i Hillard kod CSKA sa 17 poena. Grigonis je bio najefikasniji kod Žalgirisa sa 16 poena, a pratio ga je Walkup sa dva manje.

Bayern je na svom parketu pobijedio Zenit (82:80). Gosti su imali prednost tokom cijelog prvog dijela, da bi Bayern u trećoj dionici došao u vodstvo. Rurski klub uspio je u nekoliko navrata do kraja izjednačiti i povesti, ali nisu uspjeli ništa više. Slobodnim bacanjima Zipsera 12 sekundi prije kraja Bavarci su otišli na +5 i tako izbjegli veliku dramu, jer je na drugoj strani Pangos pogodio trojku sedam sekundi prije kraja, no za nešto više nije bilo vremena.

Gudaitis je ubacio 22 poena uz šest skokova, a Pangos 17 poena, međutim to nije pomoglo Zenitu. Na drugoj strani u pobjedničkoj ekipi Baldwin je ubacio 17 poena i dodao pet asistencija te četiri skoka, dok je Reynolds dodao 15 poena, šest skokova i asistenciju.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo