7°C
Mostar 14°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

13.01.2021 / 23:51 Fudbal - Superkup

Barcelona nakon penala izborila finale, Pjanić precizan sa bijele tačke

Barcelona nakon penala izborila finale, Pjanić precizan sa bijele tačke
Foto: Twitter - Vijesti.ba

Barcelona je nakon penal serije ostvarila plasman u finale Superkupa Španije. Nakon regularnih 90 minuta i produžetaka protiv Real Sociedada, Katalonci su nakon penala bili bolji sa 3:2.

Sociedad je prvi ozbiljnije prijetio, a Alexander Isak je u 17. minuti imao veliku šansu. Frenkie de Jong je u 39. minuti doveo Barcelonu u prednost na asistenciju Antoinea Griezmanna. Na startu drugog dijela dosuđen je penal za Sociedad, a za 1:1 realizovao ga je Mikel Oyarzabal.

Do kraja regularnih 90 minuta Katalonci su imali šanse preko Griezmanna i Ousmanea Dembelea, no rezultat se nije mijenjao i otišlo se u produžetke. Na startu prvog produžetka Miralem Pjanić je ušao s klupe, a tim iz San Sebastiana imao je veliku priliku preko Josebe Zaldue.

U drugom produžetku Sociedad je imao dvije velike šanse da dođe do trijumfa. Oba puta pokušao je Adnan Januzaj, a odbranio je Marc-Andre ter Stegen. Drugi put i uz pomoć stative, tako da se rezultat nije mijenjao i pristupilo se izvođenju penala.

Ter Stegen je odbranio udarce u prve dvije serije Jonu i Oyarzabalu, koji nije promašio sa bijele tačke od 2015. godine. Nijemac je pročitao i Williana Josea, koji je u tećoj seriji pogodio stativu, dok je u prvoj seriji promašio De Jong. Pjanić je uzeo loptu u trećoj seriji i pogodio. Na kraju je Puig šutirao u odlučujućoj seriji i pogodio za pobjedu od 3:2.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo