13°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

14.01.2021 / 14:04 Crna hronika - Potvrđeno

Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Zenici

Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Zenici

Turski državljanin Caner (Fuat) Taylan, koji se sumnjiči da je jučer ujutro, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Ramiza Odobašića i Arslana Mujića, uhapšen je na području općine Busovača - potvrdila je Feni portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić. 

- Mogu potvrditi da su pripadnici Uprave policije Srednjebosanskog kantona, na području općine Busovača, uhapsili osobu koju smo tražili. Uskoro očekujemo da će uhapšeni biti predat Upravi policije MUP-a ZDK- najavila je portparolka Alić. 

Ona nije mogla potvrditi da li je uhapšeni Taylan, čiji je kombi sinoć pronađen na lokalitetu Grablje kod Busovače, eventualno imao i pomagače u skrivanju.

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza pa se sumnja da je upravo prodaja deviza bila razlogom njihovog sastanka s ubicom. Policija je sinoć, uz dozvolu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, objavila i sliku osumnjičenog Taylana, koji ima prebivalište u Zenici.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo