2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

15.01.2021 / 21:02 Rukomet - Senzacija u Egiptu

Červar: Japan opomena, nismo Francuska da imamo 100 šutera

Červar: Japan opomena, nismo Francuska da imamo 100 šutera
Lino Červar / Arhiv
Ovo nije šok. Šok je bio kada se unaprijed govorilo da ćemo dobiti Japan, Katar i ostale te da idemo po zlato. Oni su dobra reprezentacija koja je domaćin Olimpijskih igara, rekao je Lino Červar, selektor hrvatskih rukometaša, ...

... nakon što je njegova reprezentacija razočarala je na početku Svjetskog prvenstva u Egiptu i odigrala samo 29:29 protiv Japana.

Kako kaže ovaj stručnjak, ne treba zato pljuvati po treneru i igračima.

"Morao sam poduzeti puno promjena, tražio sam najbolju reakciju ostalih igrača. Nismo dobro ušli u utakmicu pa zato nije bila ni dobra obrana. Zapravo sam morao izmišljati ekipu i tražiti igrače koji su najbolje mogli odgovoriti. Moram pohvaliti igrače jer smo se vratili, nismo klonuli, na kraju smo mogli i pobijediti. Svi su dali sve od sebe, Cindrić ozlijeđen na kraju nije mogao, ali je pokušao pomoći. Na kraju, moramo izvući pouku, ovo neće biti dovoljno za jaču utakmicu. Protivnika se nikada ne smije podcijeniti. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena, ali izvukli smo barem bod. Nismo Francuska da mi imamo 100 šutera. Imamo Mamića i Martinovića koji nije standardan u svom klubu. Japan je dobro igrao, neću umanjiti vrijednost Japana. Jako je bitno izvući i ovakvu utakmicu, izašli smo neporaženi nakon onakvog starta i prvog poluvremena", rekao je Červar, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo