16°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.01.2021 / 13:07 BiH - Civilna zaštita

Svi putevi na području Srebrenice prohodni, nema ugroženog stanovništva

Svi putevi na području Srebrenice prohodni, nema ugroženog stanovništva
Foto: FENA - Vijesti.ba

Svi putevi na području opštine Srebrenica danas su prohodni, a nije bilo ni informacija o eventualno ugroženom stanovništvu usljed snježnih padavina - potvrđeno je iz Službe civilne zaštite Opštine Srebrenica.

Također, nije bilo informacija o potrebi za intervencijom u svrhu transporta bolesnih osoba do Javne zdravstvene ustanove "Dom zdravlja" Srebrenica ili za dostavljanjem lijekova.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Luka Hamo Zulanović kazao je Feni da sniježne padavine nisu uzrokovale probleme na području ove mjesne zajednice.

- Stanje je zasad zadovoljavajuće, a ono što je najbitnije nema bolesnih osoba i putevi su nam prohodni. Prethodnih dana imali smo manji problema oko napajanja električnom energijom. Ukoliko bude potrebe za hitnom intervencijom kontaktirat ćemo Službu civilne zaštite - kazao je Zulanović.

U MZ Luka trenutno boravi oko 107 stanovnika, a od toga osmoro djece.

Visina sniježnog pokrivača u urbanom dijelu opštine Srebrenica je od 15 do 25 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima između 50 i 60 cm. Mjestimično, u brdsko-planinskim predjelima opštine, visina sniježnog pokrivača je viša od 60 cm zbog sniježnih nanosa.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica, snabdijevanje električnom energijom cjelokupnog područja opštine je uredno i nisu evidentirani kvarovi na niskonaponskoj elektromreži.

Također, iz JKP "Polet" Srebrenica ističu da je snadbijevanje vodom grada i prigradskih naselja uredno.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo