10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

18.01.2021 / 18:18 Ostali sportovi - 23. i 24. januara

Goran Đoković i Bojan Križaj na otvaranju 'FIS Kupa Jahorina 2021'

Goran Đoković i Bojan Križaj na otvaranju 'FIS Kupa Jahorina 2021'
Foto: OC Jahorina

Međunarodno takmičenje 'FIS Kup Jahorina 2021' bit će održano 23. i 24. januara na Olimpijskoj planini Jahorini u organizaciji smučarskog kluba "Jahorina" u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Ovogodišnji FIS kup otvorit će Goran Đoković, a prvu vožnju će voziti Bojan Križaj.

Takmičenje u alpskoj disciplini slalom oba dana bit će održano na stazi Veleslalom-Skočine. Za takmičare iz 20 zemalja ovogodišnjeg FIS Kup-a ove trke su ujedno i testne za Evropa kup.

Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske, a favoriti su takmičari sa Jahorine - Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza te je spremna za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH.

Sa više od 145 cm utabanog snijega na toj planini se vrijedno radi na pripremama staza sa ciljem osiguranja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

Skijalište radi punim kapacitetom, ski staze su zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snježnim padavinama idealno pripremljene i sad sa sigurnošću tvrde da imaju najbolje pripremljene ski staze u regionu.

Kompletno funkcionisanje ski centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji i iz ovog centra upućuju apel svima da se pridržavaju svih mjera i ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima, saopćeno je iz OC Jahorina.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo