13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

19.01.2021 / 21:10 Fudbal - HNL

Rijeka savladala Dinamo na Maksimiru

Rijeka savladala Dinamo na Maksimiru
Foto: Pixsell / Vijesti.ba
U zaostaloj utakmici 6. kola Prve HNL igranoj danas Rijeka je kao gost u Maksimiru svladala Dinamo sa 2:0, dok su Istra 1961 i Gorica u zaostalom dvoboju 14. kola u Puli igrale 1:1.

Strijelci za Riječane u Zagrebu bili su reprezentativac BiH Stjepan Lončar (66) i Franko Andrijašević (70).

Nakon ravnopravnog i prilikama siromašnog prvog poluvremena, nastavak je donio mnogo uzbuđenja. Prvi je priliku za vodstvo imao Dinamo kada je sudac Strukan nakon prekršaja Štefulja na Kastratiju u kaznenom prostoru Rijeke dosudio penal za Dinamo. No, prilično mlak prizemni udarac Petkovića golman gostiju Nevistić je uspio odbraniti.

Riječani su znali kazniti taj Dinamov promašaj, u 66. minuti Luka Menalo je uspio dohvatiti jedno dubinsko proigravanje, pobjeći Moharramiju i povratnom loptom poslužiti natrčalog kolegu iz bh. reprezentacije Lončara, koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora savladao Livakovića.

Gosti su ubrzo udvostručili prednost, Galović je izbacio Lončara na lijevom krilu, uslijedilo je lijepo proigravanje za Andrijaševića koji je snažnim udarcem zakucao loptu pod gredu nemoćnog vratara domaćih.

Četvrta Rijeka sada ima 23 boda iz 12 odigranih susreta, sedam manje uz tri utakmice manje od treće Gorice koja je ranije u utorak igrala 1:1 na gotovanju kod Istre 1961, dok je vodeći Dinamo ostao na 33 boda, sada iz 15 odiganih dvoboja. Isti broj bodova, ali uz odigranu utakmicu više ima drugi Osijek.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo