16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

22.01.2021 / 13:46 Rukomet - SP u rukometu

Štrlek uoči ključnog duela s Argentincima: Podignuli smo samopouzdanje

Štrlek uoči ključnog duela s Argentincima: Podignuli smo samopouzdanje
Foto: Reuters - Vijesti.ba

Nakon pobjede protiv Bahreina, rukometnu reprezentaciju Hrvatske u subotu očekuje susret 2. kola drugog kruga Svjetskog prvenstva protiv Argentine, a pobjedom bi "Kauboji" osigurali četvrtfinale.

“Dignuli smo samopouzdanje u zadnje dvije utakmice i s optimizmom gledamo na sljedeći susret,” kazao je Manuel Štrlek dodavši:

“Argentina je ozbiljna reprezentacija, igraju ozbiljan, brz i atraktivan rukomet. Njihov motor je Diego Simonet. Mi moramo iskoristiti naše igrače za lakše golove.”

Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo sa 28:22 i Bahrein sa 24:21, a izgubili od Danske 20:31, dok je u drugom krugu porazila Japan 28:24. Tom pobjedom su “Gaučosi” otvorili vrata mogućeg prolaska u četvrtfinale.

“Najviše od svega me veseli prvih 10 do 15 minuta utakmice protiv Bahreina i kako je obrana izgledala, mislim da je prvi put bila prava,” istaknuo je Štrlek.

Kapiten i vođa Argentine je Gonzalo Carou, izbornik je Španjolac Manolu Cadenas, a čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima. Okosnicu reprezentacije i dalje čini stara garda koja je već desetak godina na okupu. To su braća Diego, Sebastian i Pablo Simonet. Prvi ima 31. godinu i suigrač je našeg Marina Šege u Montpellieru.

“Moj klupski suigrač Diego Simonet je veliki profesionalac, sigurno motor njihove ekipe i mogu ga samo pohvaliti sa svake strane,” istaknuo je hrvatski vratar Šego.

Još jednom je pohvalio igru reprezentacije Hrvatske u odbrani protiv Bahreina.

“Odbrana protiv Bahreina je bila gusta, fantastična, nisam ni trebao stajati na golu. Vjerujem u našu obranu, da ćemo bit ponovno pravi. Sigurno smo spremni, nema razloga da ne budemo,” kazao je Šego dodavši kako nema velikih smetnji s nogom zbog koje je imapo dužu pauzu.

“Noga je dobro, nema velikih smetnji, na vezi sam stalno s trenerom, tako da svi znaju da je u redu.”

Utakmica između Hrvatske i Argentine na rasporedu je u subotu u 18:00 sati u Cairo Stadium dvorani. U preostalim susretima sastaju se Katar – Bahrein, te Danska – Japan.

Nakon prvog kola drugog kruga u skupini vodi Danska sa šest bodova, Hrvatska na drugom mjestu ima pet bodova, dok je Argentina treća sa četiri boda. Slijede Katar (2), Japan (1) i Bahrein (0).


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo