°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

24.01.2021 / 21:12 BiH - BIHAMK

Zbog snijega na putevima otežan saobraćaj u dijelovima BiH

Na području Unsko-sanskog kantona pada intenzivan snijeg kojeg na kolovozu ima od 2 do 5 cm, zbog čega se na ovom području trenutno ne preporučuje kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima.

Snijega na kolovozu mjestimično ima i na putevima: Priluka-Glamoč-Mlinište, Posušje-Jablanica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen) i Bugojno-Kupres. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćio je BIHAMK.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo