9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

28.01.2021 / 12:49 Obrazovanje - Ministrica sa direktorima škola

Stvoriti adekvatne uslove za početak nastave u drugom polugodištu

Stvoriti adekvatne uslove za početak nastave u drugom polugodištu
Foto: Vijesti.ba

Razmatranje modela rada odgojno-obrazovnih ustanova i početak nastave u drugom polugodištu bio je povod današnjeg online sastanka ministrice za odgoj i obrazovanje Naide Hota – Muminović sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja KS.

Pojašnjeno je da su prilikom izrade Uputstva o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama KS, u razmatranje uzeti prijedlozi, primjedbe i sugestije direktora.

Na sastanku su prezentovane određene aktivnosti i planovi koje poduzima resorno ministarstvo s ciljem stvaranja uslova za početak nastave u drugom polugodištu, kako bi se pronašla najoptimalnija rješenja za učenike i obrazovne institucije.

Te aktivnosti podrazumijevaju donošenje zakona i podzakonskih akata, kao i ostale programe koje su predložili direktori osnovnih i srednjih škola, uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera, poručeno je na sastanku.

Bilo je riječi i o projektu „Tabla“, koji se trenutno realizira u 28 osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo, ali i o implementaciji aplikacije E-dnevnik u srednjim školama.

„Ova aplikacija će omogućiti svim nastavnicima i roditeljima bolju povezanost i komunikaciju, dati informacije o postignutim rezultatima učenika, ali i istovremeno smanjiti vrijeme potrebno za administriranje obrazovnih procesa“, poručila je ministrica.

Najavljena je i dogovorena kontinuirana saradnja i održavanje redovnih sastanaka ministrice Hota - Muminović i njenih saradnica sa direktorima osnovnih i srednjih škola u narednom periodu, a sve s ciljem unapređenja stanja u obrazovanju Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo