14°C
Mostar 16°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

20.02.2021 / 08:35 Regija - Ispit za DPS

Đukanović: Na izborima u Nikšiću ćemo zaustaviti sunovrat Crne Gore

Đukanović: Na izborima u Nikšiću ćemo zaustaviti sunovrat Crne Gore
Foto: DPS
"Snažno vjerujem u Nikšić. A kad god sam vjerovao u Nikšić to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore".

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da će Demokratska partija socijalista (DPS) na izborima u Nikšiću "zaustaviti sunovrat Crne Gore".

On je prilikom posjete Opštinskom odboru DPS Nikšić kazao da će razočarati "sve naše protivnike i neprijatelje", te da će Nikšić ostati ono što je uvijek bio, a da će Crna Gora nastaviti da se kreće putem evropskog razvoja…

"Snažno vjerujem u Nikšić. A kad god sam vjerovao u Nikšić to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore", rekao je Đukanović.

U saopštenju DPS-a se navodi da je Đukanović kazao da je "bitka za emancipaciju težak i sizifofski posao".

"Ali nećemo odustati od navođenja Crne Gore i Zapadnog Balkana ka evropskim vrijednostima i pored toga što su i decenije i vjekove proveli po evropskim bespućima", lazao je Đukanović.

Poručio je i da bi se dalje moglo računati "na Crnu Goru i njenu evropsku budućnost" da moraju "ovaj ispit u Nikšiću položiti nikad bolje do sada.

"Naši politički protivnici žele na terenu Nikšića potvrde da je Crna Gora odustala od evropskog puta razvoja i mi imamo dodatan zadatak, ne samo da pobijedimo u Nikšiću, nego i da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da se Crna Gora nije pokolebala", poručio je predsjednik DPS-a.

On je dodao da Crna Gora ulazi u novu fazu političkog života, "gdje će se postaviti jasna vododjelnica između evropskog sistema vrijednosti sa jedne i primitivnog i agresivnog nacionalizma sa druge strane".

"Demokratija, sloboda, ljudska prava, tržišna ekonomija i vladavina prava su neke od osnovnih vrijednosti za koje se borimo i kao takve one su superiorne u odnosu na pećinski nacionalizam koji nam se nudi sa druge strane“, kazao je predsjednik DPS.

Prema njegovim riječima, "to su osnovne vrijednosti za koje se moramo boriti, bilo da smo vlast ili opozicija".

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović se prilikom boravka u Nikšiću susreo se sa predstavnicima mladih, kao i kandidatima za odbornike koalicije "Evropski tim za Nikšić" čiji je DPS glavni konstituent.

Takođe, kako se navodi, naglasio je važnost komunikacije sa građanima, prepoznavanja njihovih potreba i zalaganje za rješavanje problema sa kojima se oni susreću.

"Predsjednik Đukanović je dao lični doprinos radu Call centra iz kojeg je obavio nekoliko razgovora sa građanima Nikšića", zaključuje se u saopštenju DPS-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo