-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

20.02.2021 / 11:23 Tenis - Savladala Jennifer Brady

Naomi Osaka osvojila Australian Open!

Naomi Osaka osvojila Australian Open!
Foto: Twitter
Naomi Osaka, neporažena teniserka u 2021. godini, nastavila je dominaciju i u finalu Australian Opena bez problema savladala Jennifer Brady rezultatom 2:0 (6:4, 6:3), a ovo je za Japanku bila četvrta grand slam titula u karijeri.

Osaka je u četvrtom gemu prvog seta oduzela servis američkoj teniserki, koja je potom uzvratila ribrejkom. Nakon toga Brady je izgledala opušteno i činilo se da može pružiti veliki otpor Osaki. Brady je imala 40:15 u desetom gemu, a potom je Osaka izjednačila. Amerikanka je vezala dvije velike greške i praktično poklonila set Japanki.

U drugom setu Brady, kojoj je ovo bilo prvo grand slam finale u karijeri, bila je veoma nervozna i servirala je jako loše. Osaka je vezala dva brejka i povela sa 4:0. Ipak, u petom gemu američka teniserka joj je oduzela servis, ali to je bilo sve. Japanka je zadržala svoj servis do kraja i dobila set sa 6:3.

Iako je trenutno na trećoj poziciji WTA liste, Osaka je još jednom pokazala da je trenutno najbolja teniserka svijeta. Za sada ima sedam WTA titula, a nevjerovatan je podatak da su čak četiri grand slam. Ima četiri od četiri u finalima. Japanska teniserka ima po dvije titule na Australian Openu i US Openu, prenosi SCsport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo