6°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

24.02.2021 / 20:03 SHOW - Francuski glumac

Depardieu 'snažno osporio' optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje

Depardieu 'snažno osporio' optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje
Gerard Depardieu / Vijesti.ba
Francuski glumac Gerard Depardieu snažno je osporio optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje iznesene protiv njega, saopćio je u srijedu njegov advokat, te dodao  da bi se trebalo dopustiti da se istraga tog slučaja odvija daleko od očiju javnosti.

Depardieu, jedan od najslavnijih francuskih glumaca, stavljen je pod zvaničnu istragu zbog optužbi za silovanje i seksualno nasilje u decembru prošle godine, saopćio je sudski izvor za Reuters u utorak.

- Gospodin Depardieu optužen je u decembru 2020. i ta je informacija od tada držana u tajnosti, u skladu s francuskim zakonom. Informacija je postala javna jučer, što je za žaljenje - navodi advokat Hervé Temime u izjavi poslanoj Reutersu.

- Gospodin Depardieu sada je i ubuduće će se smatrati nevinim. Istraga se mora nastaviti u miru i tajnosti, i uz poštovanje presumpcije nevinosti gospodina Depardieua - izjavio je Temime.

Depardieu (72), glumio je u oko 170 filmova, stekavši međunarodnu slavu glavnim ulogama u komediji na engleskom jeziku "Zelena karta" i u filmu "Cyrano de Bergerac".


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo