8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

25.02.2021 / 12:28 KORONAVIRUS - Premijer Hrvatske

Plenković: Od 1. marta otvaraju se terase kafića i treninzi u zatvorenom

Plenković: Od 1. marta otvaraju se terase kafića i treninzi u zatvorenom
Andrej Plenković / Arhiv
Od 1. marta otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se  i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, najavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković u četvrtak.

Plenković je na sjednici Vlade istaknuo da je po svim pokazateljima situacija bolja, ali zahtijeva veliki oprez.

“Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije koronavirusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. marta rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima”, rekao je.

Omogućit će se, najavio je, i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će biti određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove.

U Vladi smatraju da je to dobro s obzirom na okolnosti, uz propisane epidemiološke mjere, a o tome će sutra Nacionalni stožer na svojoj konferenciji detaljnije govoriti.

Plenković je najavio da će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva te će nastojati izaći u susret što se tiče mjera očuvanja radnih mjesta.

Premijer smatra da je ovo mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo, a ako se situacija pogorša mogu se, poručio je, i postrožiti mjere.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo