4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

25.02.2021 / 16:51 Crna hronika - Okružni sud u Banjoj Luci

Banjalučaninu tri godine zatvora za prodaju marihuane

Banjalučaninu tri godine zatvora za prodaju marihuane
Foto: Arhiv
Banjalučanin Mirko Salamić osuđen je danas na tri godine zatvora pred banjalučkim Okružnim sudom jer je na području tog grada prodao marihuanu više osoba, a između ostalog i maloljetniku, a jednoj osobi drogu je prodao u dvorištu škole.

Sudija Blagoja Dragosavljević pročitao mu je presudu kojom je oglašen krivim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a djelo je počinio od sredine 2017. do sredine 2018. godine.

Prema presudi on je u tom periodu drogu nabavljao od njemu poznatih osoba te prodao u više navrata jednom maloljetniku za cijenu od 5 do 10 maraka.

Takođe i jednom muškarcu više puta je prodao marihuanu za 20 do 50 KM. Osim toga u dvorištu osnovne škole "Ćirilo i Metodije" jednoj osobi prodao je drogu za 20. Sud je prihvatio iskaze svjedoka i materijalne dokaze koji su izuzeti.

Pri odmjeravanju kazne sud je cijenio da je optuženi mlađe životne dobi i neosuđivan je, a korekto se ponašao na suđenju.

"Krivično djelo je učinio sa direktnim umišljajem svestan da stvalja u promet zabranjenu supstancu", rekao je Dragosavljević.

Kao otežavajuća okolnost navedena je istrajnost priizvršenju djela i što je više puta prodao drogu između ostalog i maloljetniku  kao i  jednoj osobi u dvorištu škole. Navedeno je da mu je kazna ublažena ali smatraju da je to dovoljna mjera za postizanje svrhe.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo