3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 6°C

28.02.2021 / 19:03 BiH - 1. mart

Čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS čestitali Dan nezavisnosti BiH

Čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS čestitali Dan nezavisnosti BiH
Vlada KS / Vijesti.ba
Svim Bosancima i Hercegovcima, veliki praznik Prvi mart – Dan nezavisnosti naše domovine čestitali su čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS.

„Kada su prije 29 godina Bosanci i Hercegovci odlučili da žele nezavisnu, cjeloviti i slobodnu državu Bosnu i Hercegovinu, bili su svjesni da je to bio važan, ali tek prvi korak na putu do njene potpune slobode i nezavisnosti.

Ne želeći za sebe ništa više nego su to već imale zemlje okruženja, odluka da Bosna i Hercegovina nastavi samostalno svoj put bila je jedina moguća i ispravna odluka u burnom vremenu disolucije bivše države i otvorenih aspiracija za podjelu i prisvajanje naše domovine.

Nedugo nakon toga, BiH postaje priznata država na međunarodnoj sceni te postaje punopravna članica Ujedinjenih nacija.

Borba za državu, njene građanke i građane, za njen evropski i civilizacijski put traje i danas. Iz ratnih rovova smo izašli prije 25 godina, ali drugačije bitke koje vode i nove generacije nakon rata, nisu ništa manje izazovne i važne za opstanak i očuvanje domovine.

Nezavisnost podrazumijeva slobodu, ali mi svoju slobodu, na svakom pedlju ove zemlje još osvajamo uz obećanje da nikada nećemo od toga odustati.

Dragi Bosanci i Hercegovci, sa svojim najbližim i u dobrom raspoloženju proslavite naš praznik, Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo