-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

06.04.2021 / 13:30 Muzika i Film - Od 9. do 17. aprila

Na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupni filmovi proljetnih film festivala

Na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupni filmovi proljetnih film festivala
Foto: FENA

Prvi zajednički regionalni online filmski festival, koji je udružio četiri filmska festivala: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma iz Beograda (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), bit će održan od 9. do 17. aprila donoseći poklonicima filmske umjetnosti brojne zanimljive evropske i svjetske naslove, kao i domaće klasike.

Devetodnevni festival koji će biti održan u sklopu Mreže festivala Jadranske regije, publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori ujedno predstavlja proljetna izdanja svakog od festivala, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.

Filmovi sa ovih festivala biće dostupni online, od 9. do 17. aprila na Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Prijavom na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, publika će imati priliku gledati najnovija filmska ostvarenja sa posljednjih izdanja filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji te dva remasterizovana jugoslavenska klasika. Uz filmove kao bonus sadržaj bit će dostupni i intervjui sa nekim od autora filmova. Klasici jugoslavenskog filma Puriša Đorđević i Srđan Karanović u ekskluzivnim jednosatnim intervjuima govore o žvotu i radu, s naglaskom na svojim filmovima “Pavle Pavlović” i “Miris poljskog cveća”, koji će biti prikazani na Proljetnom izdanju Sarajevo Film Festivala.

Ulaznice/kodovi za gledanje filmova su u prodaji: cijena pojedinačnog koda za gledanje filma je 8 KM/4 EUR. Cijena paketa za svih devet filmova u programu je 50 KM/25 EUR – pet igranih filmova: “Krvne veze”, “Mladi kitolovac”, “Novi poredak”, “Sluge režima”, “Smrt filma, a i mog oca”; dva dokumentarna: “Jedna od nas” i “Mala djevojčica” i dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” i “Miris poljskog cveća”.

Ovaj program održava se u sklopu “Mreže festivala Jadranske regije – Novo festivalsko iskustvo”, uz podršku programa Kreativna Evropa – MEDIA.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo