2°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

07.04.2021 / 16:00 Regija - Crna Gora

Abazović: Glasaću za smjenu Leposavića

Abazović: Glasaću za smjenu Leposavića
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da će ta partija glasati za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Poručio je da nema informaciju da će Leposavić u petak podnijeti ostavku,...

....kako su prenijeli pojedini mediji, i istakao da bi on to uradio da mu je premijer tražio.

Abazović i ostali lideri stranaka parlamentarne većine nastavili su danas razgovore o eventualnim promjenama u Državnom tužilaštvu.

Nakon sastanka, Abazović je kazao da je parlamentarna većina blizu konačnog rješenja za tužilačke zakone, prenosi RTCG.

“Mislim da smo blizu konačnog rješenja vezano za predloge zakona o tužilaštvu, biće tu još nekih korekcija, ali apsolutno ostajemo posvećeni onome što su bili zahtjevi i EK i preporuke VK“, kazao je Abazović.

Iz Demokratskog fronta su poručili da su dobili ponudu koja je načelno prihvatljiva. Lider tog političkog saveza, Andrija Mandić, da ponuda omogućava da dobiju "ono što su željeli".

"Dobili smo ponudu koja nam omogućava da dobijemo ono što smo željeli, da se to važno tijelo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a mislimo na Tužilaštvi i na VDT i Specijalno da se upodobi, i kadrovski osnaži kako bi se vodila borba protiv organizovanogh kriminala i korupcije, a da istovremeno naši partneri iz većine dobiju podršku od strane važnih međunarodnih adresa i da to bude upodobljeno sa preporukama EK”, kazao je Mandić.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo