9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

07.04.2021 / 21:48 BiH - Vrbanjac se zahvalio Faladžiću

"Merhamet" konačno ušao u kantonalni budžet

"Merhamet" konačno ušao u kantonalni budžet
Foto: Merhamet.ba
Ministar finansija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog (HNK) kantona Adnan Faladžić danas je, u svom kabinetu u Mostaru, primio predsjednika HO „Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca i direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Adnina Hasića.

Povod susretu bio je uspješno realizovano nastojanje da se Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar redovno finansira iz sredstava Budžeta HNK, što kroz protekli period nije bilo praksa.

Znajući da je Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organizacija koja je osnovana 1913. godine, kroz čiji rad i angažman već više od stotinu godina pomoć i podršku dobijaju najugroženije kategorije društva, iskazano je obostrano zadovoljstvo i zahvala što će se i na ovaj način pomoći našem narodu, koji, nažalost, u mnogome zavisi od pomoći i podrške ove humanitarne organizacije.

Razgovor je protekao u izuzetno prijatnoj atmosferi gdje je, između ostalog, najviše bilo riječi o izuzetno teškom periodu u kojem se već više od godinu dana nalazi cijeli svijet usljed borbe sa pandemijom koronavirusa, što je uticalo da i Bosna i Hercegovina zapadne u jako težak i neizvjestan period.

– Iskušenja su velika i zadatak svima nama, a pogotovo ljudima na funkcijama, je da zajedničkim trudom i djelovanjem budemo jedni drugima čvrsta i iskrena podrška – rekao je ministar Adnan Faladžić

Ovom prilikom, Kenan Vrbanjac je, u ime HO „Merhamet“ MDD uručio  zahvalnicu ministru Faladžiću za svesrdnu pomoć i podršku radu organizacije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo