2°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

08.04.2021 / 08:05 Politika - Nastavak sjednice

Danas o izboru Benjamine Karić za gradonačelnicu Sarajeva

Danas o izboru Benjamine Karić za gradonačelnicu Sarajeva
Foto: Vijesti.ba

Gradsko vijeće Grada Sarajeva trebalo bi danas okončati izbor gradonačelnice i njenih zamjenika na nastavku konstituirajuće sjednice tog vijeća. 

SDP je za gradonačelnicu Sarajeva kandidirao Benjaminu Karić, dok kandidati za zamjenika gradonačelnika ostaju Haris Bašić (NiP) i Anja Margetić (Naša stranka). SDP, Naša stranka i Narod i Pravda u Gradskom vijeću su osigurali potpise 15 vijećnika koji će podržati izbor nove gradonačelnice i njenih zamjenika.

Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu. Od svoje 18. godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju.

- Javnosti je poznata kao najmlađa doktorica pravnih nauka u Bosni i Hercegovini i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava. Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prevoda sa latinskog jezika. Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik - saopćeno je iz SDP-a.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo