12°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

08.04.2021 / 13:16 Politika - PSBIH

Odluka o potvrđivanju smjene Lučića nije na dnevnom redu Doma naroda

Odluka o potvrđivanju smjene Lučića nije na dnevnom redu Doma naroda
Foto: FENA

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas neće razmatrati Odluku o potvrđivanju smjene ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića, iako je to bilo ranije predviđeno.

Ova tačka nije uvrštena u dnevni red današnje sjednice, na šta je prilikom rasprave o dnevnom redu ukazao i delegat Mladen Bosić.

On je predložio novu tačku dnevnog reda "Odluka o potvrđivanju smjene zamjenika ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH“.

Kazao je kako se radi o dobro poznatom slučaju zamjenika ministra "koga su nadležni organi uhvatili u priređivanju nelegalnog klađenja i igara na sreću“.

Međutim, prilikom glasanja njegov prijedlog nije dobio potrebnu podšku delegata, te ta tačka nije uvrštena u dnevni red.

Na dnevnom redu Doma naroda je zahtjev delegata Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH, kao i principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH, koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Delegati bi, između ostalog, trebali razmatrati i izvještaje komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama, te o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo