12°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

08.04.2021 / 18:58 Politika - KO SDA KS

Pozivamo Srđana Mandića da se izvini građanima Sarajeva

Pozivamo Srđana Mandića da se izvini građanima Sarajeva
Arhiv / Vijesti.ba
Pozivamo Srđana Mandića, načelnika općine Centar, da se izvini građanima Sarajeva zbog njegovih novih uvredljivih izjava, ovaj put da je “Sarajevo ponovo slobodan grad”, a povodom izbora gradonačelnice Sarajeva.

Reakcije zgroženih građana Sarajeva najbolje oslikavaju u kojoj mjeri je Mandićeva izjava povrijedila njihove osjećaje.

Pozivamo Mandića da se oslobodi stalne netrpeljivosti koju u svojim izjavama pokazuje prema većini građana Sarajeva, te da se okrene radu i projektima u svojoj lokalnoj zajednici. Nikakve velike riječi, kao ni uvrede kojima je nažalost sklon a koje pokazuje od kad je postao načelnik, neće prikriti niti zamaskirati njegov nerad. Svoju energiju i vrijeme bi, umjesto u bjesomučno i besmisleno pisanje i komentarisanje po FaceBooku i društvenim mrežama, morao usmjeriti u rad i obećane projekte za lokalnu zajednicu za koju je izabran.

Gradonačelnici Sarajeva, za koju je glasala i SDA, kao uostalom i za gospodina Bogićevića prije nje a čiji je izbor, prema njegovim riječima, propao zbog unutrašnjih previranja, mešetarenja i raspada tzv. Četvorke, želimo sretan rad i uspješan mandat. Želimo da bude gradonačelnica na ponos našem gradu, da nastavi s projektima od značaja za sve građane Sarajeva, te da se distancira i odbaci uvredljive i prijeteće narative koji pokazuju netrpeljivost prema većini građana Sarajeva, a koji kroz cijeli proces izbora gradonačelnika Sarajeva dolaze iz koalicije koja ju je predložila, saopćeno je iz KO SDA KS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo